Varkenshaasje met champignons en spekjes

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 800 gr varkenshaasje
 • 1 el boter
 • 2 dl water
 • 120 gr spekblokjes natuur
 • 250 gr champignons , in vieren gesneden
 • 2 dl room
 • 1 blokje vleesbouillon
 • gehakte peterselie
 • Bereiding :

  Neem een braadpan waar het varkenshaasje in past . Eventueel in 2 stukken snijden om het te passen in de pan. Er mag niet te veel ruimte meer overblijven in de pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Smelt de boter op een middelmatig vuur tot ze lichtbruin en schuimend is. Bak het 5 minuten aan elke zijden mooi bruin. Indien je boter toch te heet zou worden ( ze begint té bruin te worden ) , dan doe je wat kleine klontjes koude boter erbij , dit zal de temperatuur van je pan naar benden halen. Schik de champignons rond het vlees en ook de spekblokjes. Na een 2 minuten , blussen met water en voeg een verkruimeld bouillonblokje toe. Roer de aanbaksels los en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe , laat even indikken en bestrooi de saus met wat gehakte peterselie.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial