Rundertong in madeirasaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 1 kleine rundertong
 • 1 preiwit , in 2 stukken gesneden
 • 1 stengel witte selder, in 2 stukken gesneden
 • 1 wotel
 • 1 teentje look
 • 1 ui , doormidden gesneden
 • enkele takjes tijm , blaadje laurier
 • 2 blokjes vleesbouillon
 • 50 gr boter
 • 50 gr bloem
 • 7,5 dl bouillon van de tong
 • 2,5 dl madeirawijn
 • 60 gr tomatenpuree
 • 250 gr champignons , in schijfjes
 • peper en zout
 • Bereiding :

  Neem een grote soepkom en doe er de tong in met de groenten. Vul deze met koud water (2 liter). Voeg er de bouillonblokjes aan toe en zet op een zacht vuurtje. Laat deze minstens 2 uur garen. Hoe groter de tong , hoe langer de gaartijd. Doorprik de tong en als je er vlot doorgaat , is ze gaar. Indien er nog wat weerstand is , moet ze verder garen. Als de tong gaar is , kan je ze goed pellen. Hou de bouillon opzij. Smelt de boter op een middelmatig vuur en voeg er de bloem aan toe. Laat deze eventjes fruiten , haal de pan van het vuur en doe er de koude bouillon van de tong bij , beetje bij beetje. Er mogen geen klonters inzitten .Voeg ook de madeirawijn erbij. Goed doorroeren en zet weer op het vuur. Doe er de tomatenpuree bij en de schijfjes champignons. Laat even doorkoken en serveer met de tong , die je in schijfjes hebt gesneden.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial