Limoen-kipsate’s

voor 6 personen :

Ingrediënten :

 • 6 verse citroengrasstengels van ca. 30 cm
 • 80 ml arachideolie
 • 1 el geraspte limoenschil
 • 4 el grofgehakte verse korianderblaadjes
 • 6 kippenbortsfilet
 • 60 ml limoensap
 • 2 bird’s eye chili’s , fijngehakt en ontdaan van zaadjes
 • 80 ml notenolie
 • 1 el bruine suiker
 • 1 teentje look , geperst
 • Bereiding :

  Snij van elke citroengrasstengel 3cm van de uiteinden. Hak de afgesneden stukjes fijn en meng ze in een ruime schaal met de arachideolie , geraspte limoenschil en koriander . Snijd de kippenfilets in 4 repen en rijg aan een citroengrasstengel elk 4 repen. Leg de spiesjes in de schaal en wentel door de marinade. Laat dit 3 uur afgedekt marineren in de koelkast. Gril ze op een hete , ingevette BBQ tot de kip goudbruin en zacht is . Meng de overige ingrediënten in een kommetje en serveer bij de spiesjes.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial