Blinde vinken met jagersaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 4 blinde vinken
 • 100 gr spekblokjes ( geen gezouten nemen of gerookt , dat smaakt veel te sterk af )
 • 250 gr champignons , in schijfjes
 • 2 sjalotten , fijngesneden
 • 1 glas rode tafelwijn
 • 1 borrelglaasje cognac
 • 1/2 dl water
 • 2 el bloem
 • 1 el tomatenpuree (geconcentreerd)
 • 1 blokje vleesbouillon
 • tijm , laurier n fijngehakte peterselie, peper en zout
 • Bereiding :

  Neem een kom en smelt de boter op een middelmatig vuur . Kruid de vinken met peper en zout. Schik ze in de kom ( neem geen te grote , anders ga je teveel open ruimte hebben en zal je boter verbranden) en schroei ze aan alle kanten dicht. Doe er de sjalotjes bij , de spekblokjes en de champignons. Bestrooi het geheel met de bloem. Blus met de rode wijn , cognac en water. Doe de bouillon erbij en tomatenpuree . Voeg er de kruiden bij (geheel volgens smaak , opletten met de tijm , dat gaat snel overheersen.) en zet het vuur laag . Laat dit 20 minuten pruttelen zonder deksel. De saus moet binden en met een deksel blijft de damp in je kom , zodat de saus nooit dik kan worden. Haal het vlees eruit en doorroer de saus nog eens goed. Indien je de smaak te sterk vindt , kan je altijd ze zachter maken met wat room. Laat dan nog verder pruttelen zodat de room zich kan binden met de saus. Hou het vlees zolang warm.

  Tip :

  Wat ik vaak voorheb met deze saus , is dat ik gewoon nog teveel overheb ervan ! Ik vries de saus dan in , in porties , en deze kan je dan nog achteraf serveren met een gegrilde steak of gegrilde kipfilet. Zo heb je altijd nog wat van de lekkere saus over om bij een maaltijd te serveren en gaat er niets verloren .

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial