Categories: Sauzen

Bearnaisesaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 3 eierdooiers
  • 1 el fijngesneden dragon
  • water
  • 80 gr geklaarde boter
  • voor de gastrique :

  • 1 fijngesnipperd sjalotje
  • 2 takjes dragon
  • 1 dl witte wijn azijn
  • 1 mespunt geplette zwarte peperkorrels
  • Bereiding :

    Kook alle ingrediënten voor de gastrique . Laat inkoken tot je nog net een vloeibare massa hebt . Zeef dit. Klop de eierdooiers met de gastrique en een scheutje water , op een zacht vuurtje. Kloppen tot je de gewenste dikte hebt . Zeker niet op een te hevig vuur , anders gaan je eieren te snel garen en gaat ze schiften. Eigenlijk is je saus goed , als je tijdens het klopeen , een zichtbare “8” krijgt. Voeg er dan straalsgewijs de geklaard boter bij en de dragon. Indien je graag meer dragon hebt , kan je altijd extra toevoegen.

    receptenwijzer

    Share
    Published by
    receptenwijzer
    Tags: Bearnaise

    Recent Posts

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    1 dag ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    3 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    5 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago