Rundsvlees à la grecque met tzatziki

voor 4 personen:

Ingrediënten :

 • 4 t-bone steaks
 • 60 ml citroensap
 • 60 ml olijfolie
 • 3 el versgehakte oregano
 • 2 teentjes look , uitgeperst
 • 2 el droge witte wijn
 • Voor de tzatziki :

 • 200 ml griekse yoghurt
 • 1 teentje look , uitgeperst
 • 1 komkommer , geraspt
 • 2 theelepels citroensap
 • 1 el verse munt fijngehakt
 • Bereiding :

  Maak de marinade : citroensap , olie , oregano , knoflook en wijn in een ruime kom doen . Leg het vlees in de marinade en laat minstens 3 uur afgedekt marineren in de koelkast. Haal het vlees uit de marinade , de overige marinade kan je nog gebruiken om tijdens het bakken , het vlees af en toe mee te bestrijken , indien nodig. Grill het vlees op een hete BBQ goudbruin , volgens de gewenste gaarte . Meng alle ingrediënten voor de tzatziki en serveer dit bij de steaks. Serveer met een fris slaatje van bv. rucola , jonge spinazie , veldsla .

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial