Pittig rundsvlees

voor 8 personen :

Ingrediënten :

 • 2 kg runderstaartstuk
 • 2 el komijnzaadjes
 • 2 el korianderzaadjes
 • 2 theelepels zoet paprikapoeder
 • 2 theelepels kaneelpoeder
 • 1 theelepel gemalen kardemom
 • 1 theelepel chilipoeder
 • 5 teentjes look , geperst
 • 2 theelepels vergeraspte gember
 • 60 ml arachideolie
 • Bereiding :

  Rooster in een droge pan komijn , koriander , paprika , kaneel , kardemom en chili tot het begint te geuren , op een matig vuur . Doe ze daarna in een kom en doe er de olie , gember en look bij . Meng goed. Maak het vlees eventueel vetvrij , overtollig vet mag weg van het vlees. En smeer zoveel mogelijk van het kruidenmengsel rond het vlees. Dit moet minstens 3uur , afgedekt , in de koelkast marineren en liefst zelfs een hele nacht. Grill het vlees. In een gesloten BBQ gedurende 1u20 laten gaar worden of tot het goudbruin is en de gewenste gaartijd heeft. Neem het van het vuur , laat 10 minuten rusten alvorens dit te snijden.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial