Kippendrumsticks met satésaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 8 kippendrumsticks
 • 1 el versgeraspte gember
 • 1 teentje look , geperst
 • 250 ml kokosmelk
 • 2 el limoensap
 • 2 el sojasaus
 • 1 el honing
 • 150 gr , ongezouten , geroosterde pindanoten , fijngehakt
 • 1 theelepel currypoeder
 • 1 el gemalen koriander
 • Bereiding :

  Maak in het dikste deel van de drumsticks , 2 insnijdingen. Meng alle andere ingrediënten in een grote ruime schaal , leg er de drumsticks in , en bestrijk ze volledig met de marinade . Laat dit , afgedekt ,minstens 3 uur marineren in de koelkast. Neem de drumsticks uit de marinade en grill ze op een hete BBQ tot ze goudbruin zijn . Laat ze in een gesloten BBQ 15 minuten garen en verder bruinen . Zet de overige marinade op de BBQ , laat deze heet worden , zodat deze licht kookt , 5 minuutjes laten sudderen of tot de saus indikt en serveer bij de drumsticks.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial