Chickenburger – kipburgers

Ingredienten :

 • 2 dubbele kipfilets , waarvan elke filet nog eens gehalveerd word in de lengte , zodat je 4 dunnere filets hebt (dezelfde grootte , maar dunner)
 • 4 hamburgerbroodjes
 • 3 el cajunkruiden
 • 250 gr paneermeel
 • 2 eieren , losgeklopt
 • 50 gr bloem
 • 8 blaadjes sla (kropsla , ijsbergsla , andijvie , krulsla , … naar keuze)
 • 1 tomaat , in schijfjes gesneden
 • saus naar keuze : looksaus , mayo , curry , ketchup …
 • olie
 • Bereiding :

  Doe de cajunkruiden onder het paneermeel . Je kan ook je filets op voorhand eerst marineren. Vermeng hiervoor wat cajunkruiden met olie , smeer je kipfilets hiermee in en laat dit een uurtje marineren in de frigo. Dep ze vervolgens wat af . Bebloem ze lichtjes . Klop het overtollige bloem eraf . Haal door het ei en vervolgens in het paneermeel-kruidenmengsel halen . Laat dit weer een kwartiertje in de frigo rusten . Verhit wat olie in een anti-kleefpan en bak hierin de filets gaar op een gemiddeld vuur , gedurende een 4a5 minuten aan elke kant . Snij de broodjes doormidden (leg ze eventueel even op een grill om lichtjes op te warmen). Beleg ze elk met een blaadje sla , leg er een kippenfilet op , terug een blaadje sla , schijfje tomaat en een sausje naar keuze (of zonder als je dat liever hebt ). Leg het andere broodhelftje erop. Serveer meteen.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial