Kippebladerdeeghapjes

voor 24 stuks :

Ingredienten :

 • 400 gr kippegehakt
 • 1 ei
 • 200 gr cottagechesse ( bv danone )
 • 2 el verse gehakte basilicum
 • flink wat kippekruiden
 • 2 vellen bladerdeeg
 • 1 losgeklopt eigeel vermengd met wat currypoeder
 • Bereiding :

  Verwarm de oven voor op 210 °C. Meng het gehakt met het ei en de cottagecheese. Doe er volgens smaak flink wat kippekruiden bij en de gehakte basilicum. Verdeel in 4 porties : Snij elk vel bladerdeeg in 2 en leg op elk vel in het midden een worstvormige portie . Rol ze vervolgens mooi en stevig op . Het vlees moet goed ingepakt zijn. Snij met een scherp mes porties van een 3 cm . Maak er een lichte inkerving in (dit is voor de decoratie) en bestrijk met het eigeel-currymengsel . Schik ze op , een met bakpapier belegde , bakplaat , laat tussen elk hapje een ruimte van 4 cm en zet in de oven . Bak ze goudgeel in een 25 minuten .

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial