Kip met wolkenoren

voor 4 personen :

Ingredienten :

 • 14 wolkenoren of boomoren( zwarte gedroogde chinese champignons ) , 10 minuten geweekt in water
 • 600 gr kippeborstfilet , in dunne reepjes van ca. 0.5 cm gesneden
 • 1 eiwit losgeklopt
 • 2 el droge witte wijn
 • 1 koffielepel sesamolie
 • 2 koffielepels + 1 el maizena plus
 • 1 el gemberpoeder
 • 3 dl arachideolie
 • 3 dl kippebouillon
 • 3 el hoisin-saus
 • peper en zout
 • Bereiding :

  Maak eerst een mensel van het eiwit , de 2 koffielepels maizena plus , de wijn en sesamolie. Wentel hier de kippereepjes goed in. Verhit de olie in de wok bak de kippereepjes in een aantal keren . Alle reepjes kan je niet tegelijk bakken . Zorg ervoor dat ze steeds in kleine porties gebakken worden . Laat ze op een keukenpapier uitlekken. Knijp de wolkenoren uit , verwijder eventueel de harde steeltjes en snij in iets kleinere stukken . Bak deze aan in de bok in 1 minuutje. Giet de kippebouillon erbij . Maak de overige maizena aan met de hoisinsaus , doe bij de bouillon en laat inbinden. Breng op smaak met peper , zout en gemberpoeder. Doe de kippereepjes weer erbij en laat goed doorwarmen , op een laag vuurtje nog 2 minuten laten doorstoven . Serveer met gebakken rijst of nasi.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial