Steak Champignonroomsaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 4 rumsteaks
 • 350 gr champignons , gewassen en in schijfjes gesneden
 • 2 dl water
 • 1/2 verkruimeld blokje vleesbouillon
 • 2 dl room
 • 1/2 dl cognac of whisky ( wat je liefst hebt )
 • boter
 • peper
 • Bereiding :
  Kruid het vlees met de peper en doe en klont boter in een braadpan . Laat de boter goudbruin worden , maar zeker niet verbrand bruin , en bak de steaks erin gedurende 2 a 3 minuten aan beide kanten . Neem ze uit de pan en hou ze warm op een schaal met alu-folie erover . Zet het vuur wat zachter en doe de champignonschijfjes in dezelfde boter. Bak ze een paar minuten en blus de pan met de cognac of whisky. Doe er ook het water bij , verkruimelde bouillon en laat dit even opkoken. Doe er dan de room bij en laat dit voor de helft inkoken . Serveer de saus bij de steaks.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial