Runderreepjes met mango

voor 2 peronen :

Ingredienten :

 • 2 rundssteaks , in fijne reepjes gesneden
 • 1 mango , geschild , ontpit en in blokjes gesneden ( het sap opvangen voor de marinade )
 • peper , gemberpoeder en gemalen koriander
 • Ma?zena
 • Marinade :

 • 2 flinke eetlepels ketjap manis
 • 1 koffielepel balsamicoazijn
 • 1 koffielepel honing
 • 1 eetlepel opgevangen sap van de mango
 • Bereiding :

  Doe alles voor de marinade in een kommetje en doe de runderreepjes hierin. Laat dit gedurende een half uurtje in de koelkast marineren. Verhit wat olie in de wok en roerbak de reepjes vlees gedurende enkele minuten. ( vlees en marinade mag samen in de wok ) Kruid bij met peper , gemberpoeder en gemalen koriander volgens smaak. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Doe de blokjes mango in de wok en roerbak eveneens enkele minuten . Voeg het vlees er weer bij meng nog even goed onder. Serveer met noedels of pasta.

  Tip :

  Je kan uiteraard ook mangoschijfjes uit een blikje gebruiken. Hou in dit geval wat sap opzij. En hier mag je dan de stukjes mango meteen bij het vlees doen , in plaats van eerst nog apart te roerbakken. Dit omdat het vruchtvlees uit blik al vrij zacht is en enkel hoeft mee verwarmd te worden.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial