Runderlapjes met vijfkruidensaus en ananas

voor 2 personen :

Ingrediënten :

 • 300 gr biefstuk , in dunnen plakken van ca. 0.5 cm gesneden
 • 1 cm verse gember , in fijne stukjes gesneden
 • 1 goeie theelepel vijfkruidenpoeder
 • 2 el olie
 • 1 1/2 dl rundbouillon
 • 1 el zoete ketjap
 • 2 el maizena plus
 • 3 schijven verse ananas , in stukjes gesneden
 • 200 gr broccoli , in kleine roosjes
 • 100 gr champignons , in schijfjes
 • Bereiding :

  Doe het vlees in een kommetje en vermeng met de gemberstukjes en het vijfkruidenpoeder. Zodat al de kruiden goed rond het vlees zitten . Verhit 1 el olie in de wok en roerbak de broccoli en champignons 5 minuten op hoog vuur. Doe deze uit de pan , hou warm en maak de wok schoon met een keukenpapier . Doe er de overige olie in en laat dit weer heet worden . Roerbak het vlees mooi bruin. Haal deze uit de wok. Meng de ketjap , bouillon en de maizena . Doe dit in de wok , doe er de ananas bij en laat dit een minuutje al roerend doorkoken. Doe er de broccoli en champignons bij en het vlees . Roer nog eens flink door , zodat alles weer goed warm kan worden . Serveer meteen met rijst.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial