Rosbief met groentenkrans

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 1 kg rosbief , op kamertemperatuur laten komen
 • 3 sjalotten , gekuist en grofhakken
 • 2 dl rode wijn
 • 2 dl rundsbouillon
 • melkerijboter
 • 2 blaadjes laurier en takjes tijm ( volgens smaak ) , peper en zout
 • Bereiding :

  smelt de boter in een diepe braadpan met deksel . Smelt de boter goudbruin op een hoog vuur. Kruid het vlees goed met peper en zout. Doe het vlees in de pan en bak aan beide kanten bruin in 4 minuten . Voeg er de gehakte sjalotten aan toe , tijm en laurier en zet het vuur nu op een middelmatige stand . Indien de vetstof de neiging heeft om aan te branden , doe er dan terug enkele klontjes koude boter bij . Zet een deksel op de pan . Laat deze nu rustig garen en dat is afhankelijk van de dikte van het vlees . Voor 1 kg varieert dit rond een 20 minuten tot een half uur . Eveneens afhankelijk of je graag nog heel rood vlees hebt of reeds meer doorbakken . Haal het vlees uit de pan en hou het warm onder alu-folie. Blus de pan met de rode wijn en de bouillon . roer de aanbaksels goed los en laat de saus voor de helft inkoken . Serveer in fijne schijfjes met een gratin dauphinois en een groentenkrans van erwten en wortelen , boontjes … napeer rijkelijk met de vleesjus.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial