Categories: Taart en gebak

Plattekaastaart

Ingredienten :

  • 250 gr.volle plattekaas
  • 4 eieren
  • 1 tot 2 eetlepels vanillebloem
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 1 ei om in te strijken
  • 125 gr.suiker
  • Bereiding :

    Meng de plattekaas met de suiker,de eierdooiers,de vanillebloem en de vanillesuiker. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig onder het plattekaasmengsel. Vul de taartbodem met de plattekaasmengsel. Klop het ei los en besrijk er de deegrand mee. Bak in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 a 40 minuten.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 dag ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    3 dagen ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    5 dagen ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    1 week ago

    Romige macaroni met groenten en chipolataworstjes

    Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…

    1 week ago

    Groene shakshuka

    Ingrediënten:Voor 2 personen 4 eieren 1 sjalot, fijn gesneden 1 teen look, genperst 2 preien,…

    2 weken ago