Konijn met pruimen

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 1 konijn , in stukken
 • 2 a 3 el bloem
 • peper , zout , verse tijm en laurier
 • 3 el boter
 • 2 flesjes bruin , zoet bier
 • 1 boterham
 • 1 ui , gesnipperd
 • gedroogde pruimen
 • 2 dl water
 • mosterd
 • Bereiding :

  Kruid de stukken konijn flink . Verwarm de boter in een hoge braadpan ( niet antikleef ! ) tot ze lichtjes bruin wordt , bak de stukken konijn 5 minuten aan elke zijde op een matig vuur . Bestrooi het konijn met de bloem , voeg de ui eraan toe en blus met het water . Roer de aanbaksels goed los. Overgiet met het bier en voeg tijm en laurier eraan toe volgens smaak. Besmeer de boterham met de mosterd en leg die bovenop het vlees. Laat opkoken en laat het verder garen gedurende een uur op een zacht vuur , zonder deksel . Het vlees is goed , als het bijna uit mekaar valt . Indien na een uur nog niet mals genoeg is , gewoon nog wat verder laten garen . Laat de pruimen een kwartiertje weken in lauw water en voeg het een kwartier voor het einde van de bereidingstijd , bij het konijn.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial