Kalfsgebraadje met witloofroomsaus

voor 6 personen :

Ingrediënten :

 • 1 kg kalfsgebraad
 • boter
 • peper , nootmuskaat , zout om het gebraad te kruiden
 • 2 laurierblaadjes
 • 2 dikke stronken witloof , fijngesnipperd
 • 3 sjalotjes , fijngesnipperd
 • 1 dl kalfsfond
 • 0,6 dl witte wijn
 • 3,5 dl room
 • 1,5 eetlepel vleesbuillonpoeder
 • 1 eetlepel bieslook
 • wat maïzena express om te saus wat extra te binden
 • Bereiding :

  Doe een 2 a 3 eetlepels boter in een braadkom en zet deze op het vuur . Kruid het gebraad volgens smaak en doe dit in de hete boter. Doe de 2 laurierblaadjes erbij. Schroei elke zijde van het vlees mooi dicht en bruin. Doe het vlees met de vetstof over in een braadslede ( de laurierblaadjes laat je in de kom , die hebben we nog nodig van de saus ) , leg nog een klontje boter op het vlees en doe deze in een hetelucht oven op 165 graden. Na een 20 minuten draai je het vlees om in de braadlede en overgiet met de braadjus . Nog een half uurtje verder laten garen. Terwijl het vlees gaart , maak je de saus. Neem dezelfde kom van het vlees met het aanbaksel en de laurierblaadjes, zet op een matig vuur en doe hier de sjalotten en het witloof bij . Roer eventjes goed om , blus met de witte wijn en de kalfsfond. Laat dit geheel enkele minuten goed koken , doe er de bieslook en het bouillonpoeder bij en daarna ook de room . Laat dit op een matig vuur , onder voortdurend roeren wat indikken . Je kan ze eventueel nog wat extra dikken met maïzena express . Haal de laurierblaadjes eruit. Haal het vlees uit de oven en snij in sneetjes . Doe wat van het braadvocht nogmaals over het vlees . Serveer het vlees met de witloofroomsaus.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial