Gehaktballen in kaassaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 600 gr. gemengd gehakt
 • 1 ei
 • paneelmeel
 • 3 el bloem
 • 1/2 liter melk
 • 100 gr. boter
 • 20 augurkjes ( fijngesneden )
 • 2 el kappertjes
 • wat peterselie
 • peper en zout
 • 1 el geraspte parmezaanse kaas
 • 70 gr. gemalen kaas
 • 1 el spaghettikruiden
 • snufje nootmuskaat
 • snufje gedroogde kervel
 • snufje oregano en dragon
 • 1 koffiel. provencaalse kruiden
 • snufje paprikapoeder , lookpoeder
 • Bereiding :

  Maak het gehakt aan met het ei , paneermeel , wat peper , provençaalse kruiden , lookpoeder ( naar smaak ) en paprikapoeder . Maak er balletjes van en bak deze in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende een half uur . Maak intussen de kaassaus : Laat de boter smelten in een kom, doe er de bloem bij . Vermeng goed en voeg al roerende de melk aan toe . Goed blijven roeren en wanneer het begint te koken nog een minuutje laten doorkoken . Voeg er de kaassoorten aan toe , de fijngesneden augurkjes en de kappertjes . En kruid met nootmuskaat , peper , spaghettikruiden , kervel , oregano en dragon. Napeer de gehaktballen met deze saus en serveer met pasta.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial