Blinde vinken in tomatensaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 4 blinde vinken
 • 1 flinke el boter
 • peper , zout en/of vleeskruiden
 • 1 ui , fijngesnipperd
 • 1wortel , in fijne blokjes
 • 1blik gepelde tomaten
 • 1/2 verkruimeld blokje vleesbouillon
 • 1 blaadje laurier , tijm volgens smaak
 • Bereiding :

  Neem een kookpot waar net 4 blinde vinken in passen. Smet de boter tot ze schuimend goudbruin is . Kruid het vlees met peper , zout en/of vleeskruiden . Schik ze in de pot en bak ze op een matig vuur 4 – 5 minuten aan elke kant. Doe de ui en wortel erbij en stoof deze een paar minuutjes mee. Doe er de gepelde tomaten bij , laurier , tijm en het verkruimeld bouillonblokje. Zet een deksel op de pot en laat dit een 15 minuten rustig garen . Wel opletten dat de tomatensaus niet verbrandt. Serveer met een gestoomd aardappeltje.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial