voor 4 personen :
Ingrediënten :
- 800 g gemengd gehakt
- bloem om de balletjes in te rollen
- 2 blikjes (2×33 cl) V8 groentesap
- 1/2 liter vleesbouillon
- 100 g bakboter
- 100 g bloem
- 1dl sojaroom
- 2 el bruchettamix oil&vinegar
- 4 el Devos Lemmens Veg’up ketchup
- Verse peterselie , fijngehakt
- 2 tomaten , ontveld en in blokjes gesneden
- 500 gr. champignons , in schijfjes gesneden
- 2 sjalotjes , fijngesnipperd
Bereiding :
Kruid het gehakt met peper en zout en maak er balletjes van . Rol ze lichtjes door de bloem .
Zet ruim water aan de kook met eventueel een blokje vleesbouillon erbij en kook hierin de balletjes gedurende een 10 minuutjes .
Neem een andere pot en verhit hierin de boter . Doe er de sjalotstukjes in en fruit deze een 2 minuutjes .
Doe er de bloem bij en laat die ook een 2 minuutjes , onder voortdurend roeren , meefruiten .
Neem de kom even van het vuur , zet ondertussen het vuur al wat lager , en doe beetje bij beetje de bouillon erbij . Roer goed zodat je geen klonters hebt . Vervolgens ook de V8 erbij doen . Zet weer op het vuur .
Kruid met de bruchettamix . Laat dit opkoken onder voortdurend roeren op een middelmatig vuur . Doe er ook de ketchup bij en de room . De champignons erbij en laat nog een 5 minuutjes doorkoken .
Neem van het vuur , doe er de gekookte balletjes bij en de tomatenblokjes .
Vermeng goed . Serveer met de gehakte peperselie en wat puree of pasta.