Balletjes in tomatensaus ( eenvoudige versie )

voor 4 personen :
Dit is een eenvoudige versie van de balletjes in tomatensaus . Zeker zo lekker , maar eenvoudiger dan de traditionele versie .

Ingrediënten :

 • 1 kg gemengd gehakt
 • spaghettikruiden , peper , zout , enkele takjes verse basilicum , enkele takjes verse peterselie
 • bloem voor de balletjes in te rollen
 • 1 liter rundsbouillon om de balletjes in te koken
 • 100 gr bakboter
 • 100 gr bloem
 • 1/2 liter melk
 • 2 blikjes tomatenpuree geconcentreerd
 • 40 gr. ketchup
 • 1 eetlepel whisky
 • sap van een halve citroen
 • 1 tomaat , ontveld en in blokjes gesneden voor de garnering

Bereiding:

Kruid het gehakt met 1 el spaghettikruiden, peper en zout en rol er balletjes van , let wel dat ze even groot zijn. Rol de balletjes door de bloem en kook ze in de bouillon gedurende een 10 minuten op een zacht vuur. (De bouillon waar de balletjes in gekookt zijn , niet weggieten !! )Smelt ondertussen de boter en roer de 100 gr bloem erdoorheen zodat je een roux krijgt. Laat de roux 5 minuten opwarmen onder voortdurend roeren op een hoog vuur. Neem de pan van het vuur en giet er geleidelijk aan de melk bij , al roerend ! Roer stevig om klonters te voorkomen. Voeg ook een halve liter van de rundsbouillon waar de balletjes in gekookt zijn eraan toe, meng dit er goed onder. Zet het geheel terug op een zacht vuurtje . Het sap van de citroen erbij doen . Doe de tomatenpuree , ketchup en de whisky bij de bechamelsaus. Roer goed , kruid met nog wat spaghettikruiden , peper , zout en laat nog eventje terug opkoken . Neem van het vuur , voeg de balletjes eraan toe. Meng er ook de fijngesneden peterselie en basilicum aan toe. Serveer met frietjes , patatjes , pasta … naar keuze !
De de tomatenblokjes erover ter garnering.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial