Vleesgerechten

Gekarameliseerde kalkoenbrochette met andijvie in witte saus

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 400 gr kalkoenhaasjes, in blokjes

Saus:

  • 20 gr misopasta
  • 15 gr honing of bruine suiker
  • 5 gr sambal
  • 15 gr dondere sojasaus
  • 15 ml water
  • 1/2 teen look

Andijvie:

  • 400 gr andijvie, fijngesneden
  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 4 dl melk
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • 1 kl maggi kruidenbouillon

Overig:

  • Satéstokjes
  • Arachideolie

Bereiding:

Mix de ingrediënten voor de saus.
Steek de blokjes kalkoen op satéprikkers en kruid ze met peper.
Doe een beetje olie in een antikleefpan en zet op een medium hoog vuur.
Bak de kalkoenspiesjes rondom bruin.
Stoof ondertussen de andijvie in een ruime kom.
Haal de andijvie uit de kom en zet opzij.
Smelt de boter in dezelfde kom, voeg de bloem toe en bak de bloem even mee op een medium vuur. Blijf roeren.
Na ongeveer 1à2 minuten , wanneer de roux er droog uitziet en wat koekjesachtig ruikt, neem je de pot van het vuur en voeg je de helftvan de melk toe. Blijf goed roeren zodat je geen klonters hebt.
Zet opnieuw op het vuur, zet het wat lager en voeg beetje bij beetje, en onder voortdurend roeren, de overige melk toe. Wil je een net iets meer lopende saus, voeg je meer melk toe.
Doe de bouillon erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de gestoofde andijvie toe en laat even pruttelen op een zeer laag vuur.
Wanneer de saté’s gebakken zijn, voeg je de saus toe, bestrijk goed de saté’s ermee. Laat karameliseren.
Serveer met de andijvie en een gekookt patatje.

Tip: je kan uiteraard ook een kant en klare saus nemen, bv. Saushi Korean Style (ca. 4 el)

receptenwijzer

Recent Posts

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

12 uren ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

2 dagen ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

5 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

1 week ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

1 week ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 weken ago