Ingrediënten:
Voor 2 personen:
Velveting**:
Teriyaki saus:
Bereiding:
**Deze stap is optioneel, je kan de kippenlapjes ook gebruiken zonder de velveting techniek.
Meng het eiwit met 1 el sojasaus, 1 el water, 1 el rijstazijn en 1 el maïzena.
Doe hierin de kippenlapjes en laat minimaal 1 uur marineren.
Meng de ingrediënten voor de teriyaki saus, zonder de maïzena.
Kook de rijst gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
Haal de kippenlapjes uit de marinade.
Doe wat olie in een wokpan, zet op hoog vuur.
Roerbak de wortel 3 minuten, voeg de broccoli toe en roerbak 5 minuten verder.
Haal uit de pan en hou warm.
Doe weer een klein beetje olie in de wok, en roerbak de kippenlapjes een 2 minuten.
Voeg de geraspte gember en look toe, roerbak mee.
Voeg de saus toe en laat indikken onder voortdurend roeren.
Indien nodig kan je met maïzena opgelost in een klein beetje water, de saus verder indikken.
Serveer met de rijst, gewokte groenten en overstrooi met wat geroosterd sesamzaad.
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…