Halloween

Heksenbrij (tapiocapudding)

Ingrediënten:
4 kleine porties

  • 70 gr tapiocaparels
  • 400 ml alpro amandel-kokosdrink + extra
  • 250 ml kokosmelk
  • 70 gr suiker
  • 25 gr puddingpoeder
  • 1 eigeel
  • 1 kl Lorann butter-vanilla smaakstof
  • 1 kl vanille extract
  • Limoengroene gel kleurstof (bv rainbow dust)
  • Halloween snoepgoed
  • Halloween sprinkels

Bereiding:

Breng de alpro drink aan de kook en voeg suiker en tapiocaparels toe.
Zet het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen. Elke paar minuten wel even roeren, zodat het niet aanbrand. Afhankelijk van het type tapiocaparels, zal dit een 20 tot 30 minuten duren.
Je kan steeds extra alpro drink toevoegen indien nodig.
Voeg de vanille en smaakstof toe.
Meng het eigeel met de puddingpoeder en 1 el alpro drink, meng goed en voeg toe aan de tapioca. Goed mengen en blijven roeren tot het begint in te dikken. Laat een minuutje koken en neem van het vuur.
Meng groene gelkleurstof door de kokosmelk en voeg deze toe aan de pudding.
Verdeel de pudding over leuke kommetjes , laat afkoelen en werk af met halloween snoep en sprinkkes.

receptenwijzer

Recent Posts

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

2 dagen ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

5 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

7 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

1 week ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 weken ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

2 weken ago