Categories: Vis en schaaldieren

Gegratineerde oesters

voor 16 oesters :

Ingrediënten :

  • 16 holle oesters
  • 2 handvol gestoofde spinzaie
  • 0.4 dl oestervocht
  • paar druppeltjes citroensap
  • 2 sjalotten , fijngesnipperd
  • 0.3 dl witte wijn
  • 4 el mousselinesaus (zie rubriek warme sauzen)
  • 1 el half opgeklopte room
  • boter

Bereiding :

Stoof de sjalotten in wat boter aan en blus met wijn en oestervocht. Laat dit inkoken . Doe er de mousselinesaus bij en het citroensap en laat terug wat inkoken. Spatel er , van het vuur af , de room onder . Open de oesters en haal ze uit hun schaal. Hou het vocht opzij. Maak de schelpen schoon en leg in elke schelp wat gestoofde spinazie. Leg er terug een oester in en overdek met de saus. Zet onder de grill tot ze lichtjes kleuren.

receptenwijzer

Recent Posts

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

3 dagen ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

5 dagen ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

7 dagen ago

Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

1 week ago

Romige macaroni met groenten en chipolataworstjes

Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…

2 weken ago

Groene shakshuka

Ingrediënten:Voor 2 personen 4 eieren 1 sjalot, fijn gesneden 1 teen look, genperst 2 preien,…

2 weken ago