Categories: Snoep

Vanillekoekjes met abrikozenconfituur

Ingrediënten:

voor de Vanillekoekjes:

  • 145 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 5 g bakpoeder
  • 2 g bicarbonaat
  • 1 Canderel Stick vanille
  • 10 g Canderel of 10 Canderel Stick Natuur van 1g
  • zaadjes ½ vanillestok
  • zout
  • 25 g hazelnotenolie
  • 35 g gesmolten boter
  • 50 g sojamelk
  • voor de Abrikozenconfituur:

  • 1 dl water
  • 1 lege vanillestok
  • 20 g Canderel of 20 Canderel Stick Natuur van 1g
  • 2 g pectine
  • Bereiding:

    Meng de droge ingrediënten en de vloeistoffen voor de koekjes.
    Meng beide mengsel onder elkaar tot een homogeen deeg.
    Rol uit tussen boterpapier en laat wat opstijven in koelkast.
    Steek de gewenste vorm uit en leg op bakplaat met boterpapier.
    Bak 8 à 12 in voorverwarmde oven van 180°C.
    Laat afkoelen op een rooster.
    Meng alle ingrediënten voor de confituur en laat inkoken tot gewenste dikte.
    Kort mixen .

    Een tip :

    De boter kan vervangen worden door margarine
    De hazelnootolie kan men vervangen door margarine, boter of andere notenolie (walnoten, pinda,…)
    Sojamelk kan men vervangen door melk
    De abrikozen kan men vervangen door ander vruchten zoals mango, ,aardbei, framboos, ananas,…. Naargelang de gebruikte vrucht kan de hoeveelheid pectine licht afwijken
    Om de dikte te controleren lepelt men een beetje confituur op een bord en plaats men het in de koelkast.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Groentenpuree met kip-kaasballen

    Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

    10 uren ago

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    3 dagen ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    5 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    1 week ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    2 weken ago