Categories: Vleesgerechten

Krentenburger met paté en appeltjes

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 2 Jonagold appels
  • Solo Vloeibaar
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 doosje rozijntjes
  • 4 krentenbroodjes
  • 4 stukjes paté (80 g per persoon)
  • Bereiding :

    Schil de appels en snij deze in blokjes. Verhit een scheutje Solo Vloeibaar in een koekenpan en bak de appelblokjes aan. Voeg daarna suiker en het mespuntje kaneel toe.

    Laat nu de appels mooi gaar bakken (ongeveer 7 minuten) en voeg daarvoor een klein scheutje water toe aan de pan.

    Doe er ten slotte ook de rozijntjes bij.
    Laat het geheel nadien afkoelen.
    Halveer de krentenbroodjes, leg er de stukjes paté tussen en vervolgens ook de appelblokjes en rozijntjes.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    2 dagen ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    4 dagen ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    6 dagen ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    1 week ago

    Romige macaroni met groenten en chipolataworstjes

    Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…

    2 weken ago

    Groene shakshuka

    Ingrediënten:Voor 2 personen 4 eieren 1 sjalot, fijn gesneden 1 teen look, genperst 2 preien,…

    2 weken ago