Categories: Glutenvrij

Glutenvrije Javanais

voor 1 stuk :

Ingrediënten :

Voor de biscuit :

  • 190 gr amandelpoeder
  • 190 gr suiker
  • 250 gr (8 eieren) eiwit
  • 75 gr suiker
  • 50 gr GLUTENVRIJE BLOEM NO-RISK
  • 90 gr (3 eieren) eiwit
  • Voor de crème au beurre :

  • 3 eieren
  • 150 gr suiker
  • 300 gr boter
  • mokka aroma
  • 1 zakje chocoladeglazuur
  • Bereiding :

    Voor de amandelbiscuit

    Meng het amandelpoeder met 190 g suiker. Doe er het eiwit van 3 eieren bij en klop goed op met een mixer. Klop het eiwit van 8 eieren stevig op, voeg een gedeelte van de 75 g suiker toe en klop weer op. Voeg de resterende suiker toe en klop nogmaals op. Doe 1/3 van het opgeklopte eiwit bij het amandelmengsel en meng zachtjes. Spatel nadien voorzichtig de rest erdoor. Voeg ten slotte de No-Risk toe en meng kort. Strijk het beslag uit op een met bakpapier belegde bakplaat met een dikte van 0,5 cm. Zo bedek je de volledige bakplaat met beslag. Bak de amandelbiscuit 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.

    Voor de crème au beurre :

    Roer de boter tot een gladde crème. Klop de eieren en de suiker 10 minuten op. Voeg dit mengsel, samen met enkele druppels mokka-aroma bij de botercrème. Klop het geheel op tot een luchtige crème au beurre.

    Zo maak je de javanais :

    Verdeel de amandelbiscuit in 5 gelijke rechthoeken. Bestrijk 1 rechthoek met een laagje crème au beurre en plaats er de volgende rechthoek op. Bouw zo verder tot je alle stukken amandelbiscuit gebruikt hebt. Bestrijk de bovenste laag amandelbiscuit met een dun laagje crème au beurre. Laat het gebak 15 minuten afkoelen in de koelkast. Warm een zakje chocoladeglazuur op in de magnetron. Knip het zakje open en overgiet de volledige bovenzijde van de taart met chocoladeglazuur.

    receptenwijzer

    Share
    Published by
    receptenwijzer

    Recent Posts

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    1 dag ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    4 dagen ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    6 dagen ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    1 week ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    2 weken ago

    Romige macaroni met groenten en chipolataworstjes

    Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…

    2 weken ago