Categories: Snoep

Soezendeeg

Ingredienten :

2

  • dl water
  • 100gr boter
  • 100 gr zelfrijzende bloem
  • 5 a 6 eieren, afhankelijk van de grootte
  • Bereiding :

    Kook het water met de boter en haal van het vuur. Verwarm de oven op 200°C. Doe er de bloem bij. Meng er ei per ei bij met een houten lepel, goed roeren. Kijk goed naar het deeg, het moet half lopend blijven. Doe het deeg in een spuitzak en spuit lauw op een bakpapier Zet de soezen voor 20 minuten in een oven van 180 en daarna nog eens 10 minuten op 160°C. Snijd de soezen open en doe er een bolletje vanille ijs in, giet er gesmolten chocolade over.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    20 uren ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    3 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    6 dagen ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    1 week ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    2 weken ago