Snoep

Pannenkoekendeeg

voor ca. 12 stuks :

Ingrediënten :

  • 250 gr. bloem
  • 6 dl melk
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker bourbon
  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels olie
  • snuifje zout
  • boter

Bereiding :

Meng de bloem , suiker , vanillesuiker , zout en olie in een kom. Doe er de eieren bij en meng.

Breng al roerend de melk erbij en maak krachtige bewegingen zodat er geen klonters in het beslag komen.

Verhit wat boter in een pan en giet een soeplepel beslag erin. Laat dit enkele minuten bakken.

Als er putjes in het beslag beginnen te komen , mag je de pannekoek bijna omdraaien.

De andere kan nog een 2 minuutjes bakken .

Tips :

Vervang de bloem door volkoren bloem of een andere bloemsoort . Je kan voor een aparte smaak een paar druppeltjes amandelessence aan je beslag toevoegen.

receptenwijzer

Recent Posts

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

2 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

4 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

6 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

2 weken ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

2 weken ago