Categories: Taart en gebak

Chocoladetaart

Ingredienten :

  • 3 eieren , eiwit en geel apart
  • snuifje zout
  • 150 gr. pure chocolade
  • 150 gr. boter
  • 100 gr. suiker
  • 50 gr. bloem
  • 50 gr. maïzena plus
  • 1/2 zakje gistpoeder
  • Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 180°C. klop de eiwitten met wat zout stijf. Smelt de chocolade en de boter in een pan en voeg , van het vuur af , de suiker , eigelen , bloem , maïzena en het gistpoeder toe . Laat nog eventjes wat afkoelen . Schep de eiwitten door het beslag en giet het in een ingevette bakvorm . Bak 25 a 30 minuten.

    Variatie :

    Snij de taart in 2 delen en bestrijk met abrikozenconfituur , frambozenconfituur of aardbeienconfituur. Garneer de taart met chocoladeglazuur.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    23 uren ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    3 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    5 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago