voor 1 cake:
Ingrediënten :
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de eiwitten in een kom met 3 el suiker en klop ze op . Doe de eigelen met de overige suiker in een mengkom , klop schuimig en voeg er de boter bij. Klop verder op. Zeef de bloem , samen met de kaneel en voeg beetje bij beetje bij de eieren en boter. Zet er een flinke slag in , zodat je geen klonters hebt en een stevig beslag . Doe er het eiwit bij , klop eveneens kort maar krachtig erdoor . Meng er de appelstukjes onder . Stort het beslag in een ingevette en licht bebloemde cakevorm. Schik bovenop nog de appelschijfjes en eventueel een klein beetje kristalsuiker er overheen strooien .
Zet in de oven gedurende een 40 a 45 minuten . De cake is gaar wanneer je met een sat?stokje tot op de bodem in de cake prikt , en er geen beslag meer aanhangt.
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…