Ingrediënten :
Bereiding :
Scheid het eigeel van het eiwit . Meng de dooier met de bloem , 2 el suiker en bier of spuitwater tot een gladde massa. Klop het eiwit stijf met de overige 2 el suiker . Spatel dit voorzichtig door het beslag . Frituur verwarmen op 180 °C. Wentel de appelschijfjes eerst door de bloem , klop ze lichtjes af en haal ze door het beslag . Doe ze meteen in de hete frituurolie . Leg er max. 2 of 3 per keer in de olie . Bak ze aan elke zijde 3 minuten en laat ze uitlekken op een keukenpapier . Serveer meteen en bestrooi met wat bloemsuiker.
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…