Pasta

Penne en gehaktballetjes met ratatouille

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 130 gr penne

Voor de balletjes:

  • 400 gr gemengd gehakt
  • 1 teentje look, geperst
  • 1/2 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 el peterselie
  • 2 el gehaktkruiden
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei

Voor de ratatouille:

  • rode paprika, in blokjes
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 1/2 aubergine, in blokjes
  • 3 tomaten, ontveld en in stukken
  • 1 teen look, gehakt
  • 1 rode ui, grofgehakt
  • Kruiden: 1 laurierblad, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn
  • Optioneel: 1 el euroma ratatouille mix
  • Peper en zout
  • 70 gr tomatenconcentraat
  • 3 dl water
  • Versgehakte peterselie
  • Olijfolie

Bereiding:

Maak de ratatouille:
Doe een scheut olijfolie in een ruime stoofpan en laat warm worden op middenhoog vuur.
Doe de ui, look erin en stoof wat aan.
Doe er de verse kruiden mee in en de courgette en aubergine. Bak een paar minuutjes .
Doe er de paprika bij en het tomatenconcentraat, roer dit goed door.
Doe de verse tomaten erbij , euroma ratatouille kruidenmix en het water .
Roer even goed om en laar dit een 10 a 15 minuten pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.

Balletjes:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak het gehakt aan met het ei, paneermeel , peterselie, gehaktkruiden, look en sjalot.
Maak er mooie balletjes van.
Leg ze in een ovenschaal en bak de balletjes ca. 20 a 25 minuten.

Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking.

Meng ratatouille (hoeveelheid bepaal je zelf) en de balletjes onder de penne.

receptenwijzer

Recent Posts

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

18 uren ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

3 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

5 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

1 week ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

2 weken ago