Lactosevrije cake

Ingrediënten:
Voor 1 cake van ca. 25 cm

  • 220 gr zonnebloemolie
  • 250 gr fijne kristalsuiker
  • 1 vanillepeul
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 3 gr baksoda
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 3 el amandelmelk
KokenKoken

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170°C , onder en bovenwarmte.

Doe de eieren en de suiker , samen met het merg van de vanillepeul ’in een ruime mengkom en klop met een elektische mixer op medium snelheid, gedurende 5 minuten. Voeg er de olie aan toe en klop door tot een homogene massa.
Zeef de bloem met de baksoda en meng onder het eimengsel.
Klop op een medium snelheid gedurende 1 minuut.
Doe er de amandelmelk bij en klop nog 10 seconden door.
Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
Stort het beslag in de vorm.
Zet in de oven en bak de cake gedurende 50 a 55 minuten.
De cake is klaar als je er met een prikker insteekt en die er schoon uitkomt.
Laat afkoelen op een rooster.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial