Ingrediënten:
Voor 2 a 3 personen:

  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 1/2 aubergine, in blokjes
  • 3 tomaten, ontveld en in stukken
  • 1 teen look, gehakt
  • 1 rode ui, grofgehakt
  • Kruiden: 1 laurierblad, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn
  • Optioneel: 1 el euroma ratatouille mix
  • Peper en zout
  • 70 gr tomatenconcentraat
  • 3 dl water
  • Versgehakte peterselie
  • Olijfolie

Bereiding:

Doe een scheut olijfolie in een ruime stoofpan en laat warm worden op middenhoog vuur.
Doe de ui, look erin en stoof wat aan.
Doe er de verse kruiden mee in en de courgette en aubergine. Bak een paar minuutjes .
Doe er de paprika bij en het tomatenconcentraat, roer dit goed door.
Doe de verse tomaten erbij , euroma ratatouille kruidenmix en het water .
Roer even goed om en laar dit een 10 a 15 minuten pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met een gekookte of gebakken aardappel, orzo, pasta, rijst …. en overstrooi met wat gehakte peterselie.

receptenwijzer

Recent Posts

Aspergesoep

Ingrediënten:Voor 4 à 6 personen 1 kg witte asperges 1 preiwit, in ringen 1 witte…

1 dag ago

Ovengebakken donuts

Ingrediënten:Voor 12 donuts 180 gr bloem 105 gr kristalsuiker 1 ei large, op kamertemperatuur 4…

4 dagen ago

Frangipanetaart met frambozen

Ingrediënten:Voor 1 taart van 23cm 1 vel bladerdeeg, kant en klaar Snufje zeezout 100 gr…

6 dagen ago

No bake Cheesecake met fruit

Ingrediënten:Voor 1 cheesecake van ca. 16 cm øMaak de taart een dag op voorhand 200…

1 week ago

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

2 weken ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

2 weken ago