Tjap (gemengde) tjoy(groenten) is een heel bekend groentengerecht in de Chinese keuken en populair bij de chinese restaurants .
Je kan het maken met kip, garnalen, varkensvlees, rund …
Je maakt het makkelijk zelf en net zo lekker, misschien wel lekkerder!
Ingrediënten:
Voor 2 personen
Saus:
Bereiding:
Meng eiwit, water, 1 el maïzena, sojasaus, kookwijn en lookpoeder in een kommetje en doe er de kippenlapjes bij.
Meng dit goed zodat elk stukje kip een laagje heeft van dit mengsel. Zet een uurtje opzij.
Meng de ingrediënten voor de saus.
Zet een wok op het vuur en laat goed heet worden, doe een scheutje olie erin en roerbak de kip . Na een minuutje ongeveer, haal je ze uit de wok.
Zet even opzij.
Doe er terug wat olie in en roerbak de groenten een 2 a 3 minuten.
Doe de geraspte gember erbij.
Doe de kip er opnieuw bij en roerbak nog even door.
Overgiet met de saus, blijf roeren tot alles een mooi laagje saus heeft en serveer meteen.
Serveer met gekookte rijst , noedels, gebakken rijst , ….
Je kan er eventueel nog wat geroosterde nootjes aan toevoegen, sesam, beetje verse ananas …
Ook kan je met de groenten variëren met deze die je lekker vindt !
Ingrediënten:Voor 1 taart van 23cm 1 vel bladerdeeg, kant en klaar Snufje zeezout 100 gr…
Ingrediënten:Voor 1 cheesecake van ca. 16 cm øMaak de taart een dag op voorhand 200…
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…