Overnight oats zijn een heel goed vullend ontbijtje on the go.
Je maakt het gemakkelijk de avond ervoor en werkt het in de ochtend nog snel af.
Maak het klaar in een bokaaltje en je neemt het makkelijk mee naar je werk.
De chia is een bron aan eiwitten, het vocht wordt opgenomen door de havermout en chia en er ontstaat een puddingachtige substantie.
Ingrediënten:
Voor 1 portie:
Bereiding:
Meng de Havermout met de chia zaadjes en doe ik een bokaaltje.
Meng de melk met de oploskoffie en roer tot deze volledig is opgelost.
Doe de koffie-melk bij de havermout, schroef het deksel op het potje en schud zodat het goed vermengd is.
Leg het speculaasje bovenop de pudding.
Zet dit een nachtje in de koelkast (of minstens 4 uur in de koelkast).
Meng de yoghurt met de honing.
Doe de yoghurt bij in het potje bovenop de havermout-chia pudding.
Werk af met wat cacaopoeder.
Eventueel kan je nog wat grofgehakte chocolade door je yoghurt mengen, of gebruik straciatelli griekse yoghurt.
Of heb je liever nog krokantere speculaasstukjes : verkruimel dan op het laatste het speculaasje over de yoghurt i.p.v. het mee in de pudding te doen (of vermeng met de yoghurt).
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…