Pasta

Pasta met gehaktballetjes, bloemkool, broccoli, wortel in Philadelphia pecorinosaus

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 300 gr gemengd gehakt
  • Gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 3 a 4 el paneermeel
  • 1/2 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 lookteentje, fijngeperst
  • 180 gr korte pasta naar keuze
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 1 kleine broccoli, in roosjes
  • 2 wortels, geschild en in schijfjes
  • 1 teen look, fijngeperst
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1/2 blokje tuinkruidenbouillon
  • 0,5 dl amandelmelk of gewone melk
  • 0,5 dl pastawater
  • 100 gr philadelphia roomkaas natuur
  • Peper en zeezout
  • Versgeraspte pecorino

Bereiding:

Maak de balletjes aan. Doe het gehakt met het ei , kruiden naar smaak, paneermeel, sjalot en look in een kom en vermeng dit goed. Maak er balletjes van (ca. 3 cm).

Doe wat olijfolie in een diep en ruime kom en bak hierin de balletjes op een medium vuur.
Zet na 5 minuten het vuur nog net iets lager en het deksel op de kom.

Ze een ruime kom op het vuur met water en breng aan de kook.
Kook gedurende 5 minuten de bloemkool, broccoli en wortels beetgaar.
Haal met een schuimspaan uit het water, doe in een kommetje en zet even opzij.
Kook ondertussen in hetzelfde water de pasta gaar volgens aanwijzing op de verpakking.

Meng de philadelphia met de melk, roer goed door tot een zacht mengsel .

Doe het sjalotje en look bij de balletjes, bouillonblokje mag ook bij de balletjes en doe er de helft van het opzij gehouden pastawater bij, samen met de gekookte groenten. Meng door elkaar , zet deksel op de kom en laat nog 5 minuutjes zachtjes stoven.

Doe de gekookte pasta bij het geheel , samen met het Philadelphia melk mengsel en overige pastawater. Vermeng goed. Kruid met peper en zout en rasp er pecorino over (ongeveer 50 gr) , meng nog eens goed door . Is de pastaschotel toch wat te droog kan je altijd wat pastawater of melk bij toevoegen.
Proef, voeg eventueel nog wat extra pecorino en kruiden toe.
Serveer meteen.

receptenwijzer

Recent Posts

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

58 minuten ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

2 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

4 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

1 week ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

2 weken ago