Ingrediënten :
Voor 2 a 3 personen:
Bereiding:
Maak de balletjes:
Meng het gehakt met het ei , kruiden , muhammara, en sjalot.
Meng goed door . Meng er 2 a 3 flinke el paneermeel onder , tot het een wat steviger mengsel is .
Rol er balletjes van (+/- 3 cm).
Tomatensaus:
Doe 2 el olijfolie en de roomboter in een ruime , lage pan met deksel. Zet op hoog vuur.
Doe er de gehaktballetjes in en bak ze rondom bruin. ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Neem diezelfde pan en doe er de ui , sjalot en look in . Zet het vuur wat lager. Bak ze glazig en doe er de paprika bij.
Bak enkele minuutjes mee.
Doe de tomaten en kerstomaten erbij . Roer goed door en zet het vuur wat zachter.
Laat dit een 10 minuten onder deksel pruttelen.
Doe er vervolgens de kruiden bij naar smaak , behalve de verse peterselie en basilicum. En het bouillonblokje.
Roer goed door en plet de tomatenstukken wat zodat er meer sap vrijkomt.
Laat verder sudderen voor een 15 minuten.
Doe het tomatenconcentraat erbij en de honing. Meng goed door en laat nu het deksel van de pan.
Laat de saus inkoken tot ze dikker wordt .
Doe er de balletjes weer bij en laat nog 10 minuten doorpruttelen.
Doe er op het einde de peterselie en basilicum onder.
Serveer met pasta , aardappelen , rijst , puree , frietjes … en werk af met extra gehakte kruiden.
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…