Ingrediënten:
Voor 2 personen:
Bereiding:
Kruid de wangetjes met peper en bak ze rondom bruin in boter .
Zet het vuur op medium hitte en voeg er laurierblad, tijm en rozemarijn aan toe , samen met de ui en een flinke eetlepel stoofvleeskruiden.
Bak even flink aan , doe de stroop erbij , en blus met de leffe en kalfsfond , tot de wangetjes net onder staan.
Zet het vuur laag en laat dit een 1.5 uur zachtjes sudderen.
Doe er de helft appelblokjes bij en de boterham met mosterd en laat nog een 30 minuten verder sudderen .
Breng indien nodig nog extra op smaak met extra kruiding en stroop. En doe de laatste appelblokjes erbij een 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd
De varkenswangetjes moeten boterzacht zijn , bijna uit elkaar vallen.
Is dit niet het geval dan laat je ze verder stoven .
De stooftijd kan variëren van 2u tot zelfs 3u.
Serveer met een witloofslaatje en verse frietjes of kroketjes.
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…