Ingrediënten:
Voor 2 personen:
Bereiding:
Meng de sinaasappelsap met sojasaus , sambal , azijn, water , marmelade, maïzena(start met 1 el) en de suiker (of honing) tot een klonterkloos mengsel.
Snij de lenteuitjes in zeer fijne ringetjes.
Snij de kippenfilet in blokjes , kruid met kippenkruiden en wentel in wat bloem . Zorg dat de overtollige bloem eraf is . Het is de bedoeling dat de blokjes een dun laagje bloem om zich heen hebben.
Verhit wat wokolie in een wok en bak hierin de kippenblokjes in enkele minuten krokant.
Haal de kip eruit en doe de saus in de pan , laat deze indikken (doe eventueel extra maïzena erbij als ze toch nog te lopend is) en doe er de kip opnieuw bij .
Roer goed om zodat de kip goed wordt gecoat met de saus . Doe eventueel de sinaasappelpartjes erbij .
Serveer met rijst , noedels , gebakken rijst … en werk af met wat lente uitjes.
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…