Dit “brood” heeft meer de structuur tussen brood en cake. Is ideaal als ontbijt of als gezond tussendoortje !
Ingrediënten:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Split de eigelen van de eiwitten.
Klop de eiwitten stevig op.
Klop de boter op met de suiker en het vanillemerg tot een witte, luchtige massa.
Voeg 1 voor 1 de eigelen toe. Klop door tot een witte massa.
Zeef de bloem, bakpoeder en amandelmeel en doe bij het geklopte mengsel.
Meng goed tot een glad beslag. Pel en puree de bananen, samen met het limoensap en meng onder het beslag .
Meng nu het snufje zout, chiazaad, maanzaad, gehakte noten en krenten onder het beslag.
Als laatste doe je in 2 delen het geklopte eiwit onder het beslag.
Spatel het voorzichtig onder het beslag, zodat je de structuur van het eiwit niet kapot maakt.
Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm. (Of gebruik een bakspray) Zet in de oven voor +/- 50 minuten.
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…