voor 2 a 3 personen
Ingrediënten :
Bereiding :
Kook de aardappeltjes gaar, samen met het teentje look.
Bak de spekjes in een klein lepeltje olijfolie (bak ze zoals jij ze graag hebt , krokant, lichtjes aangebakken …), haal uit de pan en stoof in dezelfde pan de witloofstukjes. Kruid met wat peper. Voeg daarna de 2 samen. Hou warm.
Bak de witte pensen op middelhoog vuur in een klontje roomboter , haal ze uit de pan en hou warm. In dezelfde pan de appelblokjes aanbakken, middelgroot tot hoog vuur gedurende een 5 minuten. Doe de lepel honing erbij, roer en laat de honing eventjes carameliseren, een minuutje ongeveer. Roer goed om zodat de honing zich goed rond de appeltjes hecht.
Giet de aardappelen af (lookteentje mag bij de aardappels blijven), stamp ze grof en doe er een scheutje melk en het eitje bij, samen met de Philadelphia. Vermeng goed. Doe het witloof en spekjes erbij (vocht van witloof en spek mag erbij) en kruid goed naar smaak met peper, zout en nootmuskaat, versgehakte peterselie.
Serveer de puree met de witte pens en de honingappeltjes
Overstrooi met wat extra peterselie.
TIP:
Je kan wat kaneel (voorzichtig hiermee , een snuifje is voldoende) aan de honingappeltjes toevoegen en wat gewelde rozijntjes en/óf Cranberries voor een winters karakter aan het geheel te geven.
Of gebruik een beetje tijm bij de honing.
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…