Ingrediënten :
Bereiding :
Meng de ingrediënten tot een mooi soepel deeg (je kan altijd wat meer wortelsap toevoegen als je deeg te droog is , of bloem bijvoegen als het te vochtig is.
De hydratatie hangt vaak af van de bloemkwaliteit en ook op welke temperatuur deze bewaard wordt .
Ik laat mijn deeg een 90 minuten rijzen op een warme plaats, maar de bedoeling is dat je deeg in volume verdubbeld is (dus dit kan evengoed 60 minuten zijn of zelfs pas op 2 uur .
Vervolgens je deeg doorslaan (de rijs eruit slaan zodat het terug plat is) en vormen tot het gewenste vormpje (lang, rond , wat je zelf verkiest)
Opnieuw laten rijzen op een warme plek (+/- 40 minuten)
Brood afbakken op 220°C , 35 à 40 minuten.
Ingrediënten:Voor 12 donuts 180 gr bloem 105 gr kristalsuiker 1 ei large, op kamertemperatuur 4…
Ingrediënten:Voor 1 taart van 23cm 1 vel bladerdeeg, kant en klaar Snufje zeezout 100 gr…
Ingrediënten:Voor 1 cheesecake van ca. 16 cm øMaak de taart een dag op voorhand 200…
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…