Voor een brood van +/- 800 gr
Ingrediënten:
Bereiding:
Voeg alle ingrediënten samen, behalve de rozijnen en gehakte noten.
Opgelet, zorg dat het zout niet rechtstreeks in aanraking komt met de gist. Doe het zout langst de randen van de bloem. De gist doe je als laatste erbij, maak een kuiltje in de bloem en daar de gist in. Kneed met de hand tot een soepel deeg (ongeveer 20 minuten). Of kneed met een kneedmachine (10 minuten) of met een broodmachine.Doe de rozijnen en de noten er het laatst bij en kneed ze goed door het deeg. Dek het deeg af met plastic folie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.Druk het deeg plat met de handen (alle luchtbelletjes móeten eruit zijn, anders krijg je grote holtes in het broodkruimen achteraf) kneed nog 1 à 2 minuten. Geef het deeg de gewenste vorm en leg het in een ingevette bakvorm.Bedek opnieuw met plastic. Laat het deeg rijzen op kamertemperatuur tot het volume verdubbeld is (ongeveer 45 minuten). Verwarm de oven voor op 210°C.
Spray het deeg met flessenwater vlak voor het de oven ingaat. Bak het brood 30 minuten op 210 °C.
Gebruik je een broodmachine , neem dan een programma voor volkoren.
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…
Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…
Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…
Ingrediënten:Voor 2 personen 4 eieren 1 sjalot, fijn gesneden 1 teen look, genperst 2 preien,…