Categories: Vleesgerechten

Konijn met kriekenbier

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 1 konijn , in stukken verdeeld
  • boter
  • 1 ui , fijngesnipperd
  • 1 wortel , in blokjes gesneden
  • takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 teentjes look , grof gehakt
  • 1 liter bruine fond
  • 5 dl kriekbier
  • 100 gr champignons , in 4 gesneden
  • peper en zout
  • Bereiding :

    Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak ze wat aan in boter op een vrij hoog vuur. Ze moeten een mooi kleurtje krijgen. Doe de ui en wortel erbij en laat even mee bakken. Doe tijm en laurier erbij en de look . Zet het vuur zachter , blus met de fond en het bier en laat dit een uurtje stoven onder deksel. Iets voor het einde van de bereidingstijd , de champignons toevoegen. Altijd ervoor zorgen dat er wel genoeg vocht in de pot blijft , desnoods een beetje water erbij doen. Het vlees moet supergaar zijn.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    1 dag ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    3 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    5 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago