Categories: Glutenvrij

Glutenvrije cake

Ingrediënten :

  • 175 gr GLUTENVRIJE BLOEM NO-RISK
  • 150 gr suiker
  • 150 gr boter of margarine
  • 3 eieren
  • 1 pakje vanillesuiker
  • Bereiding :

    Roer de vetstof zacht en voeg de suiker en vanillesuiker toe. Meng de eieren door de vetstof en vervolgens de gezeefde No-Risk. Klop of mix gedurende enkele minuten tot een homogeen en romig beslag. Doe het beslag in een ingevette cakevorm. Laat ca. 50 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
    De cake is klaar , als je met een stokje in het deeg prikt en er niets meer aankleeft.

    Variaties

    Met fijngehakt fruit (appels, peren, ananas, gekonfijte fruitstukjes, …) in het beslag bak je een lekkere fruitcake. Of voeg cacaopoeder of chocoladedruppels toe voor een heerlijke chocoladecake .

    receptenwijzer

    Share
    Published by
    receptenwijzer

    Recent Posts

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    2 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    4 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    7 dagen ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    2 weken ago