Categories: Desserten

Rijstpap

voor 4 personen :

Ingredienten :

  • 200 gr dessertrijst , gespoeld onder water
  • 1 liter melk
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2.5 dl room
  • snufje kaneelpoeder , wat saffraanpoeder (naar smaak)
  • Bruine suiker of vers fruit
  • Bereiding :

    Haal het merg uit het vanillestokje en doe dit in de melk , samen met de stok zelf . Laat de melk koken , voeg de rijst en suiker toe. Roer de rijst los van de bodem en laat dit garen op een zacht vuurtje ( met deksel op de pot ) tot een pap gedurende een 25 a 30 min. Roer heel af en toe . Voeg de kaneel en de saffraan eraan toe. Laat nog een half uurtje in de pot zwellen . Klop de room lichtjes op en voeg bij de pap. Doe in kommetjes en laat verder koelen in de ijskast. Serveer met eventueel wat bruine suiker of wat vers fruit !

    receptenwijzer

    Share
    Published by
    receptenwijzer
    Tags: Rijstpap

    Recent Posts

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    2 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    4 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    7 dagen ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    2 weken ago